Meny Stäng

Hej och välkomna till februaris upplaga av Blockets bästa bostäder! 

Enligt statistik från Boplats var den genomsnittliga väntetiden för att få ett kontrakt hos de fyra allmännyttiga hyresvärdarna i Göteborg i fjol 2.620 dagar. Om du inte har åtta års kötid kan du vända dig till den privatmarknaden. Vi har underlättat lite med att plocka fram fyra av de bästa bostäder som Blocket har att erbjuda den här månaden!  

Aspliden? More like asliten 

En ”kompakt” lägenhet som har allt. Som tur finns det en uteplats för de tillfällen då det blir för klaustrofobiskt. Priset ligger på 12 000 kronor i månaden och är lämpligt för företag eller pendlare.  

https://www.blocket.se/goteborg/Nytt_och_frascht_22_m2_83924034.htm?ca=15&w=1 

Det här är ett skåp 

Om du har inte råd med 12 000 i månaden har vi hittat ett alternativ för bara en tredjedel av priset och en tredjedel av ytan! Du får ett helt sju kvadratmeters skåp… ursäkta‘mini 1:a’ för 4000. För lite perspektiv är det dubbelt så stort som en vanlig lekstuga. 

I hyran ingår värme, el, vatten och wi-fi. Oklart om den avbildade löken ingår. 

https://www.blocket.se/goteborg/Mini_1_a_for_student_eller_pendlare_83926359.htm?ca=15&w=1

Röda rummet 

Ett rum uthyres med fler regler per kvadratmeter än Sveriges statsskick. En månads deposition krävs, av vilken 250 kr tas varje gång duinte hjälper till med att städa två gånger i veckan. Man får använda köket och badrummet men inte vardagsrummet. Ingen alkohol tillåts i lägenheten och man vräks omedelbart om man är berusad hemma. Man får inte ta dekorationer eller möbler för sitt eget rum. Man måste hålla alla sina hygienartiklar i sitt eget rum. Det finns inte plats för en till tandborste i badrummet.  

OBS! Svara bara om du är seriös. 

https://www.blocket.se/goteborg/1_Room_is_free_to_rent_from_march_1st_83724938.htm?ca=15&w=1

Bara det bästför gästen 

En tillfällig lösning ute i Jonsered för er. Gäststugan har toa men man får användduschen i villans källare. Efter man har sprungit genom trädgården med blött hår mitt i vintern kan man värma sig på det lilla elementet. Oklart om spis eller även mikro finns. I värsta fall kan man ju alltid värma en burk soppa på elementet om det behövs. 

Men som sagt det är bara en tillfällig lösning till du hittar nånting bättre, som just nu tar ungefär åtta år. 

https://www.blocket.se/goteborg/Gaststuga_83901099.htm?ca=15&w=1

Ser du också spännande bostadsmöjligheter skicka gärna tips till oss här på Momentum! Vill du också bekämpa marknadshyra ha bostad för alla med rimlig hyra? Organisera dig med Momentum för att skapa ett bättre Sverige för alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *