Meny Stäng

Hej och välkomna till ännu ett upplag av Triple B! 

I januari fick vi en regering, men ännu inga nya billiga bostäder i sikt. Tvärtemot känns hotet om marknadshyror från borgerliga partier nu ännu mer aktuellt. Vi har alltså åter tagit en titt på vad den fria marknaden har att erbjuda och det är… well, see for yourself. 

 Skippa Systemet

Saknar du alla krångliga regler från ditt barndomshem? Vill du ha dem tillbaka men fortfarande ha ansvaret att betala hyran varje månad? Då har vi hittat den perfekta lösningen för dig! 

Den möblerade lägenheten på 30 kvadrat är din för det facila priset 11 000 kr/månaden. Men det finns några regler som sagt: 

Du får inte ha alkohol i lägenheten. Vi rekommenderar att gå i kontakt med några tonåringar som brukar ha tips om hur man överkomma den regeln. 

Du måste också komma överens med hyresvärden om du vill ha gäster över. Kanske bäst att inkludera det i Tinder-bion för att undvika missförstånd down the road. 

https://www.blocket.se/goteborg/Lagenhet_30_m2_83127507.htm?ca=15&w=1

“All Inclusive” – förutom ugnen förstås…  

En till liten ‘all inclusive minivilla’ har dykt upp på någons tomt. Till att börja med: sist jag kollade klassificerades inte Attefallshus som villor. 

Sovloftet har lite lågt i tak, men hyresvärden lovar att det är helt ok att sova där. Steget till sovloftet utan ledstång konstituerar kanske också något som är värt att inkludera i Tinder-bion. 

Tre månaders deposition krävs. Så det är bara 37 200 man behöver i första månaden. Så gott som gratis. 

https://www.blocket.se/goteborg/Gasthus_minivilla_ca_25_4_kvm__uthyres_83291545.htm?ca=15&w=1

Two’s company, three’s a crowd  

Ett rum med en dubbelvåningssäng med plats till tre personer. Tre personer. I ett 15 kvm rum. Mysigt. Hyresvärden beskriver den som ‘Bäst av allt nära naturen’. Jo, kul med naturen ändå.  

https://www.blocket.se/goteborg/Goteborg___1RUM__tillsv___5_060_kr_man_83264798.htm?ca=15&w=1

Lofty Ideas 

Jag säger det nu, Språkrådets ord 2019 kommer att bli sovloft.  

Ägaren beskriver lägenheten som ‘bra planerad, med en rymlig sovalkov i hallen’ (så länge man tänker att det är mysigt att sova i en kista). Ägaren söker ‘en lugn och skötsam person/par som har goda referenser, inga betalningsanmärkningar och som är rökfri och djurfri. Du ska kunna visa och styrka din inkomst med lämpligt underlag.’ Kom med blodprov också för säkerhets skull ifall de någonsin behöver en njure.  

Hyran är 11 800 kr/månaden men det står ingenting om huruvida värme, el osv ingår i den. Men det spelar knappast någon roll – en så billig hyra lämnar väl gott om utrymme i den månatliga budgeten för de flesta av oss? 

https://www.blocket.se/goteborg/1a_vid_andralanggatan___Uthyres_omgaende_83504978.htm?ca=15&w=1

Vill du ha bra mer bostad för alla med billig hyra? Gå med i Momentum och bidra till kampen för ett mer jämlikt Sverige, med bostad och bättre välfärd för alla! 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *