Meny Stäng

Hej och välkomna till det första avsnittet av Blockets bästa bostäder! Vi på Momentum kämpar för att ha fler och billigare offentliga hyresrätter för alla. Medan vi gör det, har vi samlat några av de ’bästa’ exempel av vad Göteborgs privata bostadsmarknad har att bjuda.

Hur mycket är CSN då?

Här ser vi ett väldigt fint litet minihus (med maxihyra). Perfekt för någon som jobbar på Sahlgrenska. Värt att notera är att hyran är lika hög som medianlönen för sjuksköterskor i Västra Götaland. Men du, ansiktslös hyresgäst nummer 7635, tänk hur mycket vitamin D du kommer att få med de enorma fönstren! Det kommer att vara viktigt när du äter kall majs direkt ur burken, den enda mat du har råd till med de 261 kr du har kvar efter hyran. Mys, mys, mys….

https://www.blocket.se/goteborg/Lagenhet_uthyres_nara_Sahlgrenska___Chalmers_82038713.htm?ca=15&w=1

”We’re not in Kansas anymore Toto…”

Tjejer nu har vi ett fint litet rum for just us gals! Sängen syns inte i bilden men säkerligen finns det utrymme för en soffa och en säng på 12m2. Enligt sagorna finns det alltid en kruka guld vid regnbågens slut. Och med en hyra på 6000 kr i månaden slutar den regnbågen nog snarare i husägarens plånbok än i en kruka.

https://www.blocket.se/goteborg/Ett_rum_uthyres_till_en_tjej__dec_och_jan_82180047.htm?ca=15&w=1

Lekhus chic

Nu får du leka Barbie i ditt eget lilla drömhus! Och Ken får också plats i dina 24 m2 plus 12 m2 sovloft. Ägaren önskar 3 månaders deposition (33 000 kr), då är det 44 000 kr ni måste skrapa ihop för att flytta in i det lekhuset. Låt oss inte glömma den fysiska kostnaden av den hjärnskakning som man ofrånkomligen kommer drabbas av när man går upp från det sovloftet varje morgon.

https://www.blocket.se/goteborg/Nybyggt___moblerad_hogstandard_attefallshus_82197642.htm?ca=15&w=1

Nyckeln till frihet

Nästa, 5.500 för ett 9m2 rum nånstans på Hisingen. MEN ”Du får egen nyckel till rummet” vilken bonus!!! Får man också en nyckel till ytterdörren eller måste man planera sitt liv runt hyresvärdens schema? Annars kan man gosa med de andra gatukatterna som sover utomhus.

https://www.blocket.se/goteborg/Studentrum_81337414.htm?ca=15&w=1

 

Ser du också spännande bostadsmöjligheter skicka gärna tips till oss här på Momentum! Vill du också bekämpa marknadshyra? Organisera dig med Momentum för att skapa ett bättre Sverige för alla!

2 Comments

  1. Mikael

    Känns som upp-å-nervända världen. Själv funderar jag på att hyra ut en del av min lilla lägenhet billigt till någon stackars student. Just för att det skall vara billigt. Så olika vi tänker i den här världen.

    Men dessa hyror i artikeln gör att man kan bara reagera på ett sätt: WTF!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *