Meny Stäng

Handlingar till grundningsmötet

Nu är handlingarna till grundningsmötet ute. Notera att förslaget till stadga har uppdaterats här på sidan.

Förslag till plattform
Förslag till stadga
Förslag till arbetsordning
Inkomna kandidaturer

Mötet kommer inte äga rum på klassiskt vis. Snarare kommer alla slag av diskussioner och yrkanden äga rum samtidigt, samt att alla omröstningar kommer att äga rum samtidigt (när diskussionerna och yrkandena är avslutade). Detta är ett försök med något nytt, och utfallet i sin helhet får vi se när grundningsmötet är över.

Åsiktstorget, yrkandena och omröstningen under grundningsmötet kommer äga rum på en plattform som heter loomio.org. Alla verifierade medlemmar kommer få en länk till ett konto dit efter hand. Plattformen har vissa begränsningar och är inte i alla avseenden optimerad för vår verksamhet, men den är lämplig för att komma igång snabbt och demokratiskt.

Lathund Loomio
Guide till Loomio

* * *

Glöm nu inte att:

2 Comments

 1. Göran Borgqvist

  Inför bildandet av Momentum Sverige och val av styrelse m.m. yrkar jag att ledamöterna får olika ansvarsområden som de blir ansvariga för. De skall redovisa till styrelsen och lokala grupper inom Momentum Sverige. Styelsemöterna får anmäla önskemål om ansvarsområden. Ordf. skall leda och fördela arbetet och är ansvarig utåt. Förslag på ansvarsområden, Arbetsmarknad, (där finns alla frågor som berör Arbetsmarknad). Allmänt om Arbetsmiljöfrågor.Klimat och Miljö, Vård o omsorg, Skattefrågor, Bostadsfågor m.m.
  Det är ganska vanligt att man har olika ansvarsområden.i fackstyrelser. Enda skildnaden är att de
  träffas fysiskt.

  Jag yrkar att detta förslag tages upp och fattar ett beslut inom Momentum Sverige.

 2. Göran Borgqvist

  Göran Borgqvist
  Jag flyttttade till Sundsvall frå Härnösand vintern 2015. Jag är gift med en kvinna från Bogota Colombia.

  Jag heter Göran Borgqvist och är gift med en kvinna från Bogota Colombia..Jag flyttade från Härnösand till Sundsvall 2015. Jag har 2 vuxna barn.
  Beskrivning
  Jag har arbetat inom Posten. Jag blev snabbt ordf. då hette det Statsanställdas Förbund 1975 sen har jag vandrat runt bland de olika terminalerna i Stockholm. Jag var ordf. under lång tid där jag skapade en god relation med arbetsgivaren.
  De frågor jag sysslade med var Terminal samverkan o lokal samverkan. Jag har löneförhandlat med mina kolegor, hanterat olika arbetsmiljöfrågor, rehab frågor och inte minst facklig politisk samverkan ordnade en studiecirklar. Jag har genomgått olika kurser genom LO bl.a på Bommersvik där jag fick möjligheten att träffa Tage Erlander under ett kortare samtal. Jag har suttit i Nacka skattenämd även suttit i Räddningsnämnden i Värmdö kommun för Socialdemokraterna. Hasr även varit på Åkers Runö på kurser.Jag har gått LO av2 i Borås, Jag lyckades att skapa en god relation med våra invandrare..Jag jobbade fackligt på heltid närmare 20 år. Liten kort notis att jag var med 68 rörelsen i Stockholm utan att råka illa ut. Även under konflikten när det handlade om Almarna i Kungstrågården. Jag har varit på distriktkongressen som var i Södertälje för Socialdemokraterna. Så jag har lång erfarenhet av fackligt arbete..
  Jag är med i Momentum Sundsvall och är medlem i Vänsterpartiet.
  HJag vet att det är sent med min kandidatur men jag hade svårt att hitta sidan.
  Samtidigt tror det ära om vi är 2 personer från norrland SundsvallJag är en positiv person och har inte svårt för att möta folk.

  Beskrivning:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *