Meny Stäng

Kom igång lokalt

Finns det inga möten i ditt område än? Här kommer några tips för hur ni kan dra igång:

  1. Se om det finns andra intresserade i ditt närområde. Det finns ett inlägg i Facebookgruppen som heter ”Vart kommer vi ifrån?” där det förhoppningsvis finns fler intresserade från samma ställe!
  2. Skriv i gruppen någonting om att ni vill starta upp något lokalt, så inte massa människor från samma ställe jobbar på olika håll med samma sak.
  3. Nu behöver ni tid och plats för ett första möte. Plats-/lokalfrågan är ju lite klurig. Det går ju antingen att ha en första träff i någon informell miljö (på t.ex. ett café eller i parken i mån väder). I Göteborg och Malmö har vi kontaktat ABF och får hålla till i deras lokaler, vilket innebär att de första mötena organiseras som studiecirklar. Om ingen annan tar tag i lokalfrågan, erbjud att du själv gör det!
  4. Nu är det bara att planera in träffar. Se till att det blir lite verkstad också och inte bara diskussioner! Tänk på att skapa evenemang som passar alla: varva organisation (vilket ju behövs i början) med politik och kanske till och med lite kultur och bildning om ni vågar!
  5. Ta intryck av den övriga aktiviteten runtom i landet! Kika på vad de andra gör lokalt och dela med er av vad ni gjort på er ort och vad som fungerat och inte.
  6. På sikt kan det vara praktiskt att bilda en förening om ni har tillräckligt många intresserade!

Kolla adresser på sidan Lokalgrupper.